Revlon - Cherry berry

Jag fick 4 Revlon-lack av pappa efter att han kom hem från Dubai för någon vecka sedan. Jag hade inget lack av detta märke tidigare, så det blev en glad present! Det lack jag ska visa idag är alltså ett utav dessa, vid namn Cherry berry. Tre av lacken jag fick var röda och det här drar mest åt rosa utav dem tre.
inomhus:

utomhus:

Jag lackade naglarna igår, det blev 2 lager toppat med Seche Vite, men jag fotade inte utomhus förrän idag. Så.. utebilderna ser lite dassigare ut på finishen än de andra. Men men!

Cherry berry kunde ha mått bra av 3 lager istället för 2, men det såg ut som att det räckte inomhus. Och för den som inte är så kräsen så räcker det ju också.. men jag såg lite stripor som jag inte gillade.
Ändå, lacket för en 4:a av mig!

Födelsedag! + Nfu-Oh - 62

Hej hej!

Igår fyllde jag 20 år, vilket firades med ett släktkalas hos min mormor. Jag fick inga nagellack! Men 2 grejer som har med det att göra och andra grejer som jag lätt byter bort nya lack emot.. :)
Ni ska få bilder på en del av presenterna:

en 'bunt' apelsin-mer, kiwisar, ljus:

ansiktsmask, remover, en bok med nailart-inspiration:

inuti boken (fick den av min bror och hans tjej som trixat ihop den själva!):

-''- :

en supermysig filt, ett par skor, ett paraply:

finaste paraplyet i stan! :

....ooooooch en systemkamera med tillbehör! :


Nice nice, supernice! :D

Så vad hade jag på tassarna dagen till ära? Jag valde Nfu-Oh's nr 62, tillsammans med en vit dit-stämplad ehm.. blomma? på vardera nagel.

Lackade först på baslack, sedan ett lager med Nfu-Oh's Aquabase, vilket man behöver för deras holografiska lack, sedan ett lager med 62:an, ett till lager Aquabase samt ännu ett lager lack och sedan toppade jag även med Aquabase:n. Ett vanligt topplack gör att den holografiska effekten avtar lite, så jag tackar Nfu-Oh att deras holo-bas är glansig och blank! Allt torkar dö-snabbt så man är klar på typ fem minuter även om man väntar ut torktiden efter varje lager. Toppen!
En liten varning dock: det är svår-applicerade grejer det här, så bli inte lika arg som jag blev första gången. Nu har jag lagt Nfu-Oh's holosar ett par gånger så det funkar okej. Mer detaljerad beskrivning finns här och här.

utomhus (kvällssol):

inomhus:

Så vad tycker vi? Kollar ni in länkarna ovan så hittar ni ett par av syster-lacken som jag har bloggat om förr. Det här lacket är minst lika tjusigt, verkligen, jag lyckades bara inte knäppa lika tilltalande bilder.
Nr 62 är orange-beige i grunden men skiftar som de andra i regnbågens alla färger. Jag älskar holosar!

China glaze - Nude

Imorgon ska jag jobba i kafeterian så idag blir det nude på tassarna! Jag valde en variant från China glaze som heter just Nude, och det blev två lager med denna. Först så fixade jag dock lite annat.

Tog bort det gamla lacket med Depend's blåa nagellacksremover Supersnabb. Sedan smörjde jag in nagelbanden med en kräm från Essence som heter SOS nail care balm, samt drog på Trind's Nail balsam på naglarna. Det är bra att smörja in någon slags nagelolja eller ett nagelbalsam innan man trycker tillbaka nagelbanden nämligen, vilket jag gjorde. 'Skrapade' även bort död hud från naglarna med andra änden av min nagelbands-pusher. Efter detta lackade jag på med L'ambre's Group international, vilket är ett matt neutralt lack med vitaminer för naglarna. Därefter slängde jag, finally, på två lager med Nude och ett lager Seche Vite. Perfekt.


och så China glaze-lacket:

Jag tycker att det blev bra. Det är en skön ton som faktiskt smälter in mer i min hudton än vad bilderna vill visa. Jag gillar även det, för min del, lagom täckande resultatet med två lager; man anar vnl men jag gillar't. Vill man totaltäcka så är det bara köra på ett eller ett par lager till.
Nude får en 4:a av mig!

Splatter

Jag bestämde mig för o göra nåt kul ovanpå Icy lilacs, ett val som jag ångrar.. Nja, så horribelt kanske det inte är - men det blev inte så fint som jag ville!

Jag fixade i alla fall splatter i 3 olika färger: Yum gum (rosa, luktar bubbelgum), Psychedelic scene (brandgult) och Pucci-licious (mörklila), alla från märket Color club.

x Splatter är när man tar en pensel doppad i lack och skvätter prickar/fläckar på nageln. Lättast går det om man späder ut lacket man valt (aa, det funkar i pricip inte alls annars), vilket man gör med en så kallad 'thinner': till exempel Seche Restore eller Essie's Fluid-e (eller med en vanlig remover). Jag slår dock ett slag för att använda thinner till detta.
x Thinners är vätskor som man helt enkelt använder för att tunna ut ett lack som blivit segt. Det är ju just tunna ut vi vill göra här för att kunna skvätta så bra som möjligt!

För att fixa detta smidigast så klistrar man tejp runt naglarna så att huden runtom inte får några stänk på sig (eller så skiter man i tejp och 'städar' efteråt i stället), kluttar ut lite valt lack på ett plastunderlag och droppar på lite thinner, blandar med penseln och börjar stänka! Vill man ha fler färger kan det va bra att ha en äggkopp eller dylikt med lite remover i, för att doppa penseln i emellanåt. När man är klar är det bara att slita bort tejpen och lacka med topplack. Låt fläckarna torka lite först! Och som alltid, men ännu mer nu, så rekommenderar jag verkligen Seche Vite som topplack. Det blir så mycket snyggare.

Seche Restore + valda lack:

Tejpade fingrar:

penseln jag använde.. endast förpackningen dock:

ta några droppar thinner med medföljande pipett..:

...och plutta i dom i lacket:

blanda blanda!:

sen blev det såhääär *host* fint!.... *HOST*:

Megatjusigt! right? Njaaa.. blev inte jättenöjd som sagt, men färgglatt blev det ju. Det gör i alla fall mig glad!
Som ni ser har jag inte heller tagit bort färg som runnit utanför på dessa bilder.. det gjorde jag senare.

Kan tipsa om den penseln jag använde också, fick den på köpet vid köp av 2 IsaDora lack (bland annat Icy lilacs ;-) )på Åhléns nyligen.


IsaDora - Icy lilacs

Nu är det våååååååår!
Eller nja, jag hittade lite snö i skogen förut så kanske inte.. Detta är i alla fall ett riktigt vårlack, som också ingår i IsaDora's vårkollektion det här året. Jag köpte två av de tre lack som lanserades samtidigt. Det jag ska visa nu är lila, sedan köpte jag ett marsipan-färgat och kvar i affären var ett ljusblått. Det sista tilltalade inte mig jättemycket.

Icy lilacs är riktigt ljust lila med intressant microglitter i blått, grönt och turkost? Typ. Glittret gör i alla fall så att det känns sådär isigt som man tycker att det borde göra med tanke på namnet. Det gör hela lacket speciellt!
Jag la tre lager ovanpå baslack från Depend och toppade med Depend's topplack.


Uh, jag vet. Mina naglar är korta.. men jag sparar som en galning nu! Försökte försköna bilderna med diverse prylar istället.

Lacket då, det får en 5:a av mig. Och det som ger 'det' till Icy lilacs är just microglittret, det gör sig så hiiimla bra i den här lila nyansen. I love it.
Tilläggas kan att skimret i lacket syns mer på nageln än vad mina bilder visar!

China glaze - Traffic jam med spets

Hej o hååå, nu har det gått ett bra tag igen men så gåre! När man har massa annat för sig.

Mina naglar är askorta nu, fick ryck när två gick av så jag kapade resten. I alle fall så har jag en manikyr att visa, fast den är rätt så gammal. Gjorde den i januari/februari nån gång, när det fortfarande var mörkt mörkt utomhus.

Jag la 2 lager av China glaze - Traffic jam ovanpå ett baslack. Väntade ut torktiden, som inte var så farlig, o sedan stämplade jag ett mönster som ser ut typ som spets.. med Konad's svarta speciallack diagonalt från tippen och upp en bit. Lackade över med Seche Vite som i de flesta fall!
utomhus:

inomhus:

Sådärja. Vad tycker vi om det här, hiss eller diss?
Traffic jam får i alla fall en 4:a av mig för det är ett toppenlack på alla sätt. Färgen är ju bara attt välja själv om man gillar, men jag tycker den är fin. Skönt med täckning efter två lager också!

RSS 2.0