China Glaze - In the lime light

God kväll!
Till att börja med så är jag ledsen att det inte kom något inlägg igår, men livet kom liksom emellan. Ikväll har jag i alla fall grejat med Rebeccas naglar. De fick en neon-grön färg i form av China Glaze - In the lime light med en skinande blomma (av Kleancolor's Metallic mango) samt prickar med Lovie's nr 125. Denna manikyr blev faktiskt finare än vad bilderna här nedan visar.. :) men tyvärr så får ni hålla till godo i alla fall!
Här har jag målat 3 lager med In the lime light, stämplat på metallic-blommorna samt duttat på prickarna med mina 'dotting tools'.
Neon-lacket var inte så väldigt pigmenterat, här är som sagt 3 lager och ni ser ju att nagelns kant fortfarande syns. Skulle nog därför rekommendera 4 lager av denna och i och med detta ger jag 'bara' lacket en 3:a (av 5), trots megatjusig färg. En skön grej med det är dock att det torkar till en matt finish! Samt att det innehåller skimmer som gör det lite extra i-ögon-fallande. Fin-fint på egen hand alltså.
Mina egna naglar fick också några lager med ny färg faktiskt. Jag använde Kleancolor's Metallic mango (som till Rebeccas blommor) och Kleancolor's Shooting star till dessa:
Det blev 2 lager med Metallic mango (som faktiskt täcker bra med bara ett lager om man inte är allt för kräsen) samt 1 flödigt lager med Shooting star. Tyvärr är det ju inte jättesoligt ute sådär runt kl 22 på kvällen, så solbilder på mina naglar kan ni nog tänkas få imorgon.
Nu måste jag ta o köpa hem minst ett nytt Seche Vite... o det är snabbt! :)
Sov gott!

Cupcakes

Hej!
Jag har 'bakat' cupcakes på min vän Rebeccas naglar :). Lacken som användes var: Essence - Fall for me som grund efter baslacket, Nail Star - Two way, nail art pen & brush (ljusrosa) samt Kiss nail art - Beach pink till cupcakes-'formarna', Nail StarTwo way, nail art pen & brush (vit) till 'smeten' och Nail StarTwo way, nail art pen & brush (ljusrosa, ljusblå, ljusgrön samt röd) till strösslet och bären på toppen. Lackade på ett topplack efter det torkat till sig lite och sen var det klart! Ingen jätte-klurig manikyr att få till, men nog så söt.

Make Up Store - Greta

Nu har jag precis fixat mina naglar inför kvällen, med Make Up Store's holografiska Greta. Detta är ett superfint lack som verkligen skimrar i en regnbåges färger på nageln! För att få denna effekt så stark som möjligt bör man dock baslacka med Make Up Store - Aqua fix, vilket jag gjort. Än dock, så syns det inte lika mycket på foto som i verkligheten. Tidigare erfarenheter säger mig också att detta lack tyvärr släpper ganska snabbt från naglarna, så, som för mig idag, passar det perfekt för om man vill vara extra fin vid ett specifikt tillfälle.
Ovanpå Greta har jag även varit på med min stämpel.. och denna gång blev det med det rosa Depend - 34. Det är en så fin färg! Se resultatet toppat med Seche Vite här nedan:
Här kommer även bilder på Greta helt ensam:
Ha en fin kväll nu! :)

Kleancolor - Blood

Hej!
Idag ger jag er Kleancolor's röda lack blood. Det är urtjusigt i solen, dock lite för mörkt för min smak när man vistas inomhus. I flaskan ser man verkligen anledningen till valet av namn. Väl på naglarna tycker jag nog att solbilderna speglar ens förväntningar bäst (alltså hur man tror att den blir väl efter lackning). Jag lackade här med 2 lager, vilket räckte bra då det är en väl-pigmenterad färg.
Lite ris och lite ros här alltså. Det blir totalt sett en 3:a till blood.
Väl värd pengarna ska tilläggas!
(Kolla in http://www.beautyjoint.com/index.php?route=product/product&path=4&product_id=110)

Neon-zebra

Hallå på er!
Idag ska ni få beskrivningen till den manikyr som jag gillat bäst av alla jag gjort.
Låt mig presentera en neon-zebra-lackning skapad med China Glaze - In the lime light, China Glaze - Papaya punch, Depend - 34 samt Essence - Sundancer:
För att få till dessa så startade jag, som vanligt, med ett baslack för att sedan gå vidare med att svampa på dessa 4 olika lack lite på måfå över naglarna. På vissa ställen fick jag svampa flera lager för att få till starkare lysande färger (jag har nu i efterhand lärt mig att det är toppen att grunda med ett vitt lack, efter baslacket, för att få färgerna klarare). Jag väntade sedan ut torktiden för att då stämpla på zebraränder med ett svart stämplings-lack. Seche Vite on top, n' then done!
Här får ni se hur det såg ut precis efter svampningen:
Ha det fint!

Blommor

Hej igen!
Igår började skolan för min del, så nu kanske naglarna kan få hålla sig lite fina. Har nämligen jobbat med ogräsrensning hela sommaren.. så de har fått ta lite stryk vill jag påstå! Har haft en spricka i ringfingernageln på höger hand ett tag och idag gick den av! Någon som känner till något bra gödningsmedel för naglarna? ;)
I alla fall. Det känns som att jag halv-lovade en solbild på naglarna jag fixade igår, så jag knäppte en i väntan på spårvagnen tidigare idag:
Men nu har jag lackat om dem :)
Idag tog jag fram mitt vita nr 10 från A Perfect, China Glaze - Secret peri-wink-le samt Essence - Just rock it!. Secret peri-wink-le är ett lavendel-blått aningen skirt lack, medan Just rock it! är djupt mörkblått med mycket pigment i. Jag svampade på det vita längst upp vid nagelroten, svampade vidare med det ljusblå lacket ovanpå fast aningen längre ner, för att avslutningsvis svampa på det mörkblå ännu lite längre ner och sedan måla resterande bit av naglarna i denna färg. Då såg det ut såhär:
Stämpeln fick sedan göra sitt även idag, denna gång med ett blommönster i förut nämda vita färg. Toppat och basat med Seche blev det ganska så fint, trots lite kladd:
Hoppas att ni tyckte det blev okej.

Rosy sand: update

God kväll!
Idag så kände jag bara för att uppdatera naglarna från igår, och alltså inte lacka om dem i en ny färg. Så jag stämplade på ett diskret, men fint, mönster i stället. Till detta använde jag Maybelline's (MNY) nr 757. Detta är ett militärgrönt metallic-lack som jag tyckte kunde passa fint med min bruna manikyr. Jag har faktiskt aldrig testat 757 rent på hela naglarna någon gång, men det får bli vid tillfälle.
Såhär blev det i alla fall ikväll:
Jag tycker att det blev fint trots att det kanske inte syns vid första anblick :) Kan tänka mig att mönstret skimrar fint i solen, vilket jag dock inte kan visa på bild just nu. De 2 senare fotona är i alla fall lite mer rättvisa, för det syns faktiskt mer än vad bild 1 och 2 visar.
Tänkte även passa på att visa en fin kombo som jag hade för rätt så länge sedan;
Denna manikyr är grundad och toppad med Depend's bas- samt topplack och är emellan dessa lager målad med ett väldigt skirt vitt lack (kommer ej ihåg vilket) med Isadora grafitti nail top's White art, nr 802, på. Jag gillar detta, fastän det får mig att tänka på äggskal :). Är dock inte lika förtjust i formen på mina naglar här, men nu är det bättre med den saken så det gör inget.
Sov gott inatt!

Maybelline Forever strong - Rosy sand

Idag har jag kikat lite i affärer med en kompis och jag kunde inte motstå ett lack från Maybelline som jag såg. Jag har kollat efter det 'perfekt choklad-bruna lacket' ett tag nu faktiskt och i denna flaska såg jag en fantastisk mjölkchokladig färg. Att det sedan var 25% off på priset gjorde ju ingenting :) (köpt på Cubus om ni är intresserade).
Här är Rosy sand, nr 778:
Jag grundade faktiskt med en riktigt bra grej den här gången: L'ambre's Groupe international. Det är vitaminer för naglarna på flaska, i lack-form! Ingen olja alltså, utan ett 'vanligt' nagellack med stärkande vitaminer i. Groupe international är i princip genomskinligt på nageln, men ljust rosa-skimrande i flaskan (vilket syns litegrann efter lackandet). Nåväl. Maybelline's Rosy sand krävde sedan 3 lager för full täckning och efter det så toppade jag faktiskt med Depend's topplack, för att spara lite på min Seche Vite som håller på att ta slut..
Nu till betygsättning; jag är Kär i färgen! 3 lager är helt acceptabelt, plus att lacket torkade relativt snabbt.
Det blir faktiskt en 5:a på detta (av 5 möjliga).
Ha det så bra nu!

Pure ice & Essence

Hej! :)
Jag skrev ju att jag skulle fixa iordning mina naglar igårkväll.. men vad hände? Min kära Rebecca kom hem till mig. Haha, jag satt och tog bort mitt egna lack när hon anlände och då lös hon upp: 'Gör mina! :D'
En sak har jag i alla fall lärt mig under tiden jag fixat naglar, vilket är att man aldrig ska göra iordning sina egna innan man gör en annan persons naglar (det blir troligtvs så att du måste lacka om dem igen). Så jag pillade iordning min kära väns naglar och kom samtidigt på att jag ändå skulle jobba i kafeterian idag, så mina egna fick bara ett genomskinligt lager lack.
Såhär blev Rebeccas nails:
För att få till dessa så lackade jag 2 lager med Pure ice - Wild thing ovanpå mitt baslack. På wild thing's flaska står det faktiskt 'apply 2 coats', och det var precis vad man behövde. Efter detta väntade jag ut torktiden för att sedan stämpla mönstret med Essence - Everybody's talking about (vilken är en mycket mer rosa färg än vad som syns här ovanpå det gröna). Själva mönstret tycker jag är väldigt likt en fotboll (tänk er detta mönstret i svart ovanpå vita naglar), men det var inte Rebeccas åsikt. Hon valde detta för att det såg ut som diamanter. Nåväl. Ni vet ju vem som är experten av oss ;).
Ett topplack över detta och det är klart!

Color Club - Gimme a grape big kiss

Hoppas att alla har haft en bra dag hittills :)

För tillfället så tänkte jag uppdatera med en beskrivning av en manikyr jag hade för ett par veckor sedan, eftersom jag tänkte göra om mina naglar lite senare ikväll. Vet inte riktigt om dagens bilder dyker upp senare eller imorgon, men det återstår att se.
Här har vi i alla fall Color Club's Gimme a grape big kiss i 3 lager ovanpå Seche's baslack Clear, tillsammans med ett mönster i färgen Viva la Diva nr 13 (ett ljuslila lack). Som alltid har jag sedan toppat med Seche Vite. Blommorna på de senare bilderna är ditstämplade.
Jag tog tyvärr inga sol-bilder på just dessa, så alla foton här är tagna inomhus.
Hoppas att ni gillar dem ändå :) Jag är nog lite småförtjust trots att jag behöver öva stämpling lite mer..
Gimme a grape big kiss får en 3:a av mig. Jag gillar färgen och även idén att lacket luktar vindruva (!), men täckningen är lite si sådär tycker jag nog.

Milani - Hi-tech

Hej!
Idag har jag burit ett holografiskt lack från Milani som heter Hi-tech. Jag hade faktiskt inga höga förhoppningar på detta lack, eftersom det brukar krävas lite dyrare märken för den där riktigt holografiska effekten som är så åtråvärd (skulle nästan döda för ett Nfu-Oh holo-lack). Men! Detta imponerade faktiskt i solen - se sista bilden - och fastän det inte är så väldigt 'regnbågsbildande' så tycker jag nog att detta lack är vackert ändå. Skimret är förföriskt irl :). För täckningen som jag har på bilderna krävdes 3 lager lack och det tycker jag är okej.
Blir ni själva sugna på ett lack från Milani så finns de bl.a. att köpa på www.beautyjoint.com till ett bra pris.
Jag ger Hi-tech en 3:a.
Passar även på att visa en manikyr jag gjort för ett tag sedan. Jag har ju ganska många bilder på manikyrer ifrån förr, så det blir nog fler gamla bilder i kommande inlägg :) Här är i alla fall ett klassiskt zebra-mönster:
Här har har jag 'bara' lackat med Seche Clear och A Perfect - 10 (vitt), sedan stämplat ränderna med ett svart stamping-lack av okänt märke och toppat av med Seche Vite. Två lager krävdes av det vita lacket.
Jag gillar detta!

Intro

Hej! och välkomna, såklart :)
Det här blir mitt första inlägg i min blogg (vars namn är en ihopslängning av engelskans 'politics' samt 'polish') och jag är faktiskt väldigt exhalterad över att börja blogga om ett, för mig, stort intresse.

Jag ska nog starta med att tala om lite vad, hur och varför med denna blogg:
Som den mindre texten ovan talar om så kommer jag att ge tips och inspiration om just detta ämne, vilket kommer att ske i och med, bland annat, tester av olika lack, bilder på nailart och rena lack, betygsättning av de 'rena' testerna, köpställen, med mera.
Nu till dagens!
Bilderna under är foton på en kompis naglar som jag fixade igår.
Jag basade med Seche Clear och lackade sedan ett tunt, slarvigt lager med den vita nr "10" från A Perfect (ganska okänt märke med, i detta fall, väldigt bra pigmentering) för att kommande färger skulle kunna lysa klarare.
Jag 'svampade' sedan på 4 olika lack; Couleurs nature - 41 (Yves Rocher), China glaze - papaya punch, Depend - 248 samt Essence - sundancer.
Färgerna smälte ganska bra med varann och för en illusion av ännu mindre kontrast stämplade jag ett leopard-mönster i samma vita färg som tidigare använts.
Toppade av med Seche Vite, och voila:
Helt okej.
Testade själv en enkel manikyr med Depends - 245:
bilderna är tagna inomhus och är inte oerhört rättvisa emot färgen. Den känns lite ljusare i verkligheten.
Här har jag 2 lager färg, plus bas- samt topplack från Seche. Hade kunnat ta 3 lager för att den fria kanten inte skulle synas ens i solen, men det upptäckte jag först senare.
Lacket var lättlackat och får  4 av 5 möjliga av mig.
Vi ses snart igen!

RSS 2.0