Love my nails - French pink

Igår så, suck, jobbade jag i kafeterian. Därför har jag inget spännande alls att visa, utan det fick bli en fransk rosa ifrån Love my nails. Jag la 2 lager med denna samt toppade med Seche Vite. Jag gillar hur naglarna fortfarande ser ut som naglar, men blir uppfräschade. Dock är det inget speciellt för just det här märket, utan det finns många olika lack som ger den effekten om man vill ha det. Love my nails - French pink är till och med lite jobbig. Den blir lätt strimmig om man inte passar sig. Kanske skulle ett tredje lager vara pricken över i:et för att få bukt på det problemet, men jag klarade mig ganska bra ändå.
inomhus:
utomhus:
Den sista bilden är suddig, jag vet, men där syns i alla fall hur naglarna upplevs som vitare med det här lacket på.

Rymdnaglar

Hejsan!
I mitt senaste nailart-inlägg har jag silvriga naglar med vita stjärnor stämplat övanpå. Min pojkvän sa då till mig att det skulle vara fint att se något liknande, men med ett mörkt lack som bas. Jag lyssnade såklart på honom ;) ..men tog det kanske ett steg längre? Ikväll har jag försökt att skapa rymdnaglar med små galaxer och stjärnor på.
Först basade jag med Trind's Nail repair matt, sedan lackade jag klorna svarta med ett lager av China Glaze - Liquid leather. Här började sedan det roliga: jag svampade på vita 'galaxer' med A perfect "10"'s Snow queen, svampade vidare med lite gult ovanpå detta med Kleancolor's Pastel yellow, fortsatte på samma vis men nu med Depend's orange-rosa nr 248, för att sedan avsluta svampningen med mörkblå kanter (galaxernas kanter) med Misa - Pour me something tall & strong. Efter detta så använde jag min vita Nail star-pen, men jag tror att det går minst lika bra med en tandpetare doppad i vitt lack, för att göra små vita prickar lite slumpmässigt över naglarna. Dessa ska alltså se ut som stjärnor.
När alltihop torkat litegrann så lackade jag ett lager med Kiko's glittriga Sparkle touch för att få till ännu fler stjärnor och sn toppade jag av med mitt topplack Seche Vite!
Manikyren har ju många steg och det är lite pilligt, men så jättesvårt var det inte. Inte ens för mig som är darrhänt! Jag har dock stirrat mig lite blind på alltihop så jag vet inte om det ser ut som jag tänkt mig. Får man känslan av att jag har rymden på mina klor?
Här har ni lite inomhus-bilder:
Vad tycker ni? Jag är grymt besviken på fotona! De är liksom urvattnande. Färgerna lyser inte lika klart som i verkligheten och bilderna är för övrigt bara allmänt osmickrande. Jag vet inte vad jag tycker. Ska försöka fota i solljus i morgon och uppdatera detta inlägg tror jag.

update!
utomhus:
Det var tyvärr ingen sol ute när jag fotade. Kanske syns någon skillnad i alla fall? Försökte få glittret att synas också, men det gick sådär. Färgerna blev åtminstone lite klarare.

Depend - 183

Jag planerade att lacka nytt i fredags kväll och plockade fram flaskorna jag behövde, satte mig ner o la basen.. sen kom jag på att jag skulle jobba dagen därpå. Dumma. Det fick då bli Depend's beautylack (nr 183) i stället för ett mörkblått från Misa.
Bilderna idag är alltså inte mäkta imponerande och sådär, men ni får i alla fall se hur mycket mina klor har växt ut nu. De har fått en liten vit kant. Skönt!
inomhus:
Knäppte fotona idag, så lacket har hunnit matta av sig lite. Det är även bara ett lager lagt med detta och i vanliga fall skulle jag ha kört på två, men jag orkade inte bry mig när jag liksom ändå skulle jobba.
Nr 183 har lite skimmer i sig, vilket nog bara kan fångas på bild av en riktigt bra kamera och som bara kan ses irl på riktigt nära håll. Det ger i alla fall en annan ton på naglarna. De blir liksom lite vitare och tjusigare.

Color Club's What a drag med stjärnor

Hallå på er!
I det här inlägget ska ni få se lite stamping nail art. Det känns som att det var ett tag sen jag pysslade ihop något sånt, och faktum är att jag är riktigt sugen på det nu. Anledningen till valet av manikyr för gårdagen var att min bror fyllde år och vi hade kalas för honom.
Jag lackade först klorna med Color Club's foil-lack What a drag. Detta är silvrigt och ser ut som folie efter man har målat på det. Jag la 2 - 3 lager utav detta, alltså 2 på vissa naglar och 3 på vissa. När mitt foil-lack hade torkat till sig lite så stämplade jag stjärnor på det med ett vitt stämplingslack från Konad. Här har ni resultatet;
utomhus:
inomhus:
När det blänker i What a drag så syns knappt stämplingen, så jag försökte avråda detta genom att vinkla fingrarna på sista bilden. Kanske syns det lite bättre i alla fall?
Jag gillar den här manikyren faktiskt. Den sken, liksom :)

Dior - Safari beige

Hejsan,
det var inte igår - jag vet :) Har besökt Englands huvudstad igen, med en vän denna gång. Vi har gjort allt möjligt skoj och hon tatuerade sig på samma ställe som jag gjorde. Innan jag åkte så testade jag Dior-lacket som jag köpte på Teneriffa, men hann aldrig skriva om det här.
Första lagret jag la blev ganska genomskinligt. Efter andra lagret såg det bättre ut, men jag älskar ju när lacken är riktigt täckande så jag körde på ett tredje lager i alla fall. När jag lackade sista omgången så kändes det direkt som att det kunde bli lite tjockt och liksom 'kakigt', om man kan säga så om ett lack, men faktiskt så redde det ut sig väl under torktiden. Dior är ju Dior och detta märke har verkligen en bra formula.
Jag gillar att bära nude-färgade naglar. När jag lagt just detta lack så reflekterade jag även över tonen i den bara färgen och den drar åt rosa. Ni förstår kanske om jag jämför med foundations och säger att det här lacket är en av de ljusaste nyanserna och drar åt rosa på en foundation-skala... hm. Eller greppar ni den förklaringen? ;) I alla fall så tänkte jag då att det här ju inte är min hudton, utan att jag har lite mer gula stänk i om jag köper bas-smink till min hy. Därför tycker jag att detta väl vore något att satsa på för våra kära nagellacks-företag? Nude-lack i alla olika hudtoner, precis som det är med foundations. Vad tror ni om det?
Här kommer bilder på Safari beige,
inomhus:


Utomhus:

Jag gillar detta jättemycket och tog ganska många bilder just därför. Dock så såg jag sedan att de flesta inte blev så jättebra, men har ingen aning om varför. Kameran ville bara inte föreviga det där tjusiga i lacket.
Jag ger Safari beige 4,5 av 5.

Essence - Mystic wish!

Hej hej!
När jag var iväg på semester så gjorde jag en fantastisk upptäckt! På Teneriffa (eller möjligen i hela Spanien?) så säljer de nagellack i princip överallt. Det ligger 'parfymerior' i varenda gathörn och inte nog med det så hittade jag en butik som bara sålde lack och tillbehör! Grejen är att det generellt sett är billigare än i Sverige med. Typ IsaDora, L'oréal, Maybelline och sådana märken var det i pincip samma pris på som hemma, men Chanel, Dior, Lancôme, Estée Lauder och märken i samma kategori var billigare. Essence fanns också och de var väldigt billiga, typ 1.50€.
Så, vad gjorde jag? Jo, jag unnade mig några nya lack helt enkelt!
Här får ni bilder på det inköpta:
Två magnetiska lack från Essence, med tillhörande magnet.
Två vanliga lack från Essence - en duokrom och ett nude-färgat.
Två stycken Konad - stämplingslack.
Péridot från Chanel samt Safari beige från Dior.
Förhandsfavoriten.
Vad tror ni om dessa?
Jag är supersugen på att testa Péridot, men förutom den så tycker jag att Essence's duokrom Where is the party? är intressant, plus att jag längtar till att bära Dior's nude-färgade lack.

Och så vidare till dagens swatch! Jag har testat en av Essence's magnetiska lack, Mystic wish, samt magneten till detta. Det var jättesvårt faktiskt!
- Till er som inte riktigt fattar vad det här med magnetiska lack handlar om, så går det till på så vis att man lackar ett flödigt lager av den magnetiska färgen, för att sedan hålla magneten över nageln i ca 20 sekunder för att skapa ett mönster. Magneten gör så att de magnetiska partiklarna i lacket drar ihop sig på vissa ställen och då skapar ett randigt mönster över nageln.
Men som sagt var det aningen klurigt, sådär så att man nästan blir frustrerad på kuppen. Kanske hade jag bara otur ändå, för vissa naglar blev bra direkt... dock samtidigt som vissa blev sämre och vissa blev katastrof och lackades om på nytt..
Det som skedde i de misslyckade fallen tror jag var att jag inte hade ett tillräckligt tjockt lager med färg på nageln för att de magnetiska partiklarna skulle kunna flyta iväg. Alternativt att själva penseldragen man gör när man lägger lacket drogs för snett (?) för att ränderna sedan skulle kunna skapas. Jag vet faktiskt inte. Sedan så måste man även vara snabb snabb snabb så att det inte hinner torka, samt vara noga med att bara hålla magneten nära.. inte råka doppa den i färgen!
Mystic wish är annars ett metallic-lack i silver och aningens brunt. Det är helt okej tjusigt utan krusiduller, men roligast blir det ju om man får till ränderna.
Här har ni några inomhus-bilder:
Som sagt var det första gången jag gjorde det här, så lite övning borde kunna ge ett bättre resultat.. och just det, utöver det jag redan nämnt som var lite knepigt så går det faktiskt inte att få ränder över hela nageln, och då menar jag på bredden och inte på längden. Kanske kan man tänka sig att något proffs någonstans vet hur man lyckas även med det, men det vet inte jag. Provade t.o.m. att lacka ena halvan av nageln först för att 'magnetisera' den och sedan göra samma sak på andra halvan, men icke. Det finns risk att ränderna inte blir mönsterpassade då.
Betyg är jag rädd att jag inte kan sätta förrän jag har förstått mig på den här typen av nagelkonst lite mer!
Vi ses!

hemma

Nu har jag kommit hem från Teneriffa! Det var rätt så skönt där vill jag påstå och lite brun har jag blivit. I resväskan påväg dit packade jag ner 3 stycken lack som jag tyckte passade att bära i solen. Jag har använt alla och även fotat, men bilderna blev inte toppen och jag orkade inte anstränga mig för att hitta rätt ljus osv när jag var där. Här får ni i alla fall tre korta beskrivningar om vad jag tyckte om lacken.

Först ut var China Glase's Purple panic vilken är en neon, precis som de andra två jag tog med, och är alltså lila men med stor dragning åt rosa. Jag tyckte att den lyste väldigt fint och var lättlackad. Två lager räckte & den har en snabb torktid. Här kommer lite bilder;
Jag vet att naglarna och nagelbanden inte är perfekta, men färgen syns ju ändå. Jag tycker att Purple panic är värd en 3:a. Helt såld blev jag inte.

Nästa lack på tur var China Glaze's Pink voltage vilket är ett lack väldigt likt föregående. Detta är dock mer rosa och ljusare i nyansen. Det här lacket och Purple panic trånade jag efter ett bra tag från det att jag såg dom inne på Kicks en dag. De såg supertjusiga ut! Väl på blev dom dock inte riktigt vad jag tänkt mig.. eller så var jag kanske bara inte sugen på de här färgerna när jag väl bar dom. I alla fall, 3 lager krävdes och torktiden var snabb (så som det brukar vara med neoner).
De här bilderna knäppte jag 'in action' i solstolen, så det ligger verkligen mycket ljus på naglarna här. Det gjorde faktiskt att Pink voltage samt Purple panic blev väääääldigt lika i färgen på mina bilder. De är inte riktigt så lika i verkligheten.
Det här China Glaze-lacket ger jag även det en 3:a. Lite sämre än föregående i och med att det gick åt fler lager färg, men i och med att det var lite skirt så gjorde det inget om man målade utanför lite. Det krävs liksom att man missar nageln två gånger på samma ställe för att det ska synas att man missat.

Sista lacket ut är Color Club's Lava lamp som jag lackade med sist då jag tyckte att det var det mest höstiga av dom tre (fast det är ju inte speciellt höstigt alls) och jag planerade att åka med detta hem. Även detta lack torkar snabbt, men det var verkligen pain att lacka med! Tilläggas ska att jag låg ner på mage i en solstol som inte gick att fälla helt o hållet till ett plant läge, vilket gjorde att jag låg lite upp i luften med benen (vände på mig 'baklänges' i stolen). Jag ska även tala om att det aldrig är bra att ligga ner när man lackar, då man blir lätt handikappad utav det plus att man inte riktigt ser vad man gör. Sedan bidrog ju det starka solljuset till att det blev ännu lite svårare att se. Hur som haver så krävdes det tre lager till ett någolunda icke-klumpigt resultat och då var det ändå inte bra. Täckte gjorde det i alla fall nästan med 2 lager.
Jo, jag lackade lite utanför som ni ser.. Det här lacket är även mer oranget i verkligheten. Vet inte om det var solen som gjorde att färgen inte fångades korrekt på kameran. Jag gillar ändå Lava lamp, när den väl är på och om man blundar lite för skavankerna med ett slightly klumpigt resultat, och färgen lyser verkligen upp! Ja, det är galet vad den här neonen skiner, ser nästan ut som att den ska lysa även i mörkret när man ser den live.
Vad ska jag då ge den för poäng? Hm. En 3:a är du värd.

Ni får en liten hälsning från Teneriffa i bildform också:
vita tånaglar passade perfekt i den svarta sanden.
Atlanten.
Jag åkte 'Tower of power' på ett vattenland.
..där det även fanns sälar.
här slank han ner i vattnet :)
Ha det fint!

RSS 2.0