Color club - Untamed luxury

Jag har testat Color club's Untamed luxury som är jättefin både i flaskan och på nageln, men som ändå gör mig irriterad. Jag lackade på 3 lager och toppade med Seche Vite. Lackningen var jobbig för att lacket flöt ut på huden och la sig allmänt oproffsigt. Formulan kändes lite tjock också, den klibbade till och med lite efter en stunds lackning. Väl på så chippade den lätt och faktum är att hela lacket liksom släppte från nageln. Jag hann att bära Untamed luxury i mindre än ett dygn innan det blev såhär och det är ju ingen hit för 'vanliga' nagellacks-användare kan jag tänka mig. För min del kändes det dock lite skönt, då slapp jag använda drösvis med remover till det här glitterlacket.
Färgen är grönblå med massor av silver samt tukost glitter i. Fotona gör inte riktigt färgen rättvisa, tänk er en blandning av bilderna tagna med vanliga lampa och de tagna i sollampa.
inomhus (vanlig lampa):

inomhus (sollampa):

Ett rätt så fint lack, synd bara på dess egenskaper. Kolla här:

Ja.. Först ramlade lacket av från lillfingret, sen så plockade jag bort resten helt utan bekymmer. Sista bilden är hur naglarna såg ut efteråt. Rent och fint utan remover!
Jag ger Untamed luxury 1,5 i betyg. Är jag hård då?

Nyx - MNP13 black

I förrgår fixade vi maskerad här hemma och mamma hade redan valt vad jag skulle vara. Uggla, igen (som på halloween). Hon hann inte se mig i den outfiten den gången, så hon skapade sig själv en ny chans genom detta och jag följde order.
Naglarna orkade jag inte bry mig om så mycket dock, de blev bara svarta. Nyx's MNP13 black är ett matt svart lack (faktum är att MNP står för matte nail polish) som täcker helt okej. Jag lackade med två lager, men det var två  bedrövliga lager. Nyx matta svarta lack rinner som satan! Det är sådär att det flyter ut förskräckligt på nagelbanden och sidan om naglarna. Det är knappt lönt att ens försöka att få det bra från början, utan man får städa efteråt helt enkelt.

Fjädrarna är där eftersom jag var uggla..
Njae, jag gillar inte det här lacket. Jag tycker att det är trisst och jobbigt. Inte i närheten av elegant svart.
MNP13 black får en 2:a av mig.

..för övrigt såg jag ut typ såhär:

linser, lösögonfransar och fjädrar.

China Glaze - Life preserver

Hej!

Inför julafton hade jag det stressigt, som säkert alla haft, så till och med naglarna blev lidande. Precis innan vi åkte iväg för att fira jul slängde jag på lite lack på tassarna. Hade ju velat göra något mycket mer, något extra ni vet, men jag hade inte tiden. Valet av lack föll i alla fall på China Glaze's Life preserver, vilket ju kan ses som ett konstigt julval. Detta är ett mörkt oranget lack som ska likna färgen på en flytväst. Jag matchade mina örhängen som gick i exakt samma ton, men det gjorde sig även till den vinröda klänningen jag bar.
Jag la 2 lager av Life preserver och det räckte fint. Topplack på det. Bilderna är inget att skryta med.. hanns liksom inte med heller riktigt, tyvärr.

Fotona är tagna i bilen dagen efter, med lite dagsljus på.
Jag älskar det här lacket faktiskt! Jag trivdes så väldigt bra i den här färgens nyans och det var lättlackat, välpigmenterat samt chippade inte så lätt.
En 5:a till Life preserver! Japp, snäll får man va på julen.

China glaze - Skyscraper

Hej!
Innan jul har det varit mycket. Ingen bloggning alltså, trisst! Det här lacket har jag i alla fall hunnit bära under några av dessa dagar.
Det är China Glaze's Skyscraper vi pratar om, vilket är ett mörkblått jellylack proppat med små silverglitter-korn. Jag tycker att det här lacket är riktigt fint. Jag la 3 lager vad jag minns.. men det kan hända att det är 2. Skyscraper torkade fort, sådär så att det hann bli yttorrt mellan lagren - skitbra!
utomhus:

inomhus (sollampa):

Ett alternativ till nyårsmanikyr kanske? Ja, det här känns i alla fall festligt om ni frågar mig.
Att ta bort lacket var ett helvete som vanligt med glitterlack.. men med 'folie-metoden*' gick det ändå ganska smärtfritt.
Skyscraper får en 4:a av mig!

(*då man blöter bomullstussar i lackborttagningsmedel, lägger en sådan på vardera nagel, packeterar in fingertopparna i folie och låter det sitta ett tag.)

IsaDora - Black galaxy

Nu ska jag visa er ett riktigt vackert lack! Äger ni inte Black galaxy ifrån IsaDora än, så köp(!) innan det tar slut i butik. Detta är ett svart lack med bra pigmentering och massor av små glitterkorn. Glittret är holografiskt och det som är speciellt med lacket är att den svarta färgen inte dränker dessa korn. Hur funkar det, liksom? Jag är i alla fall glad att det gör det, för det gör Black galaxy till en riktig vinnare.
Det täckte fint med 2 lager, perfekt. Ett minus kan väl va att holo-effekten uteblir lite, antagligen på grund av att det krävs mer glitter för att skapa den där regnbågen över nageln. Jämför man med Nfu-Oh's nr 61-66 eller Make up store's holo-varianter så är de ju skapta av Endast glitter o skimmer, så det blir ju annorlunda här. Basen är ju svart i Black galaxy också, vilket säkert äter upp lite av reflektionen o holon. Det är ändå ett supertjusigt lack som man verkligen får rymd-känsla av.
inomhus (sollampa):

inomhus (vanlig lampa):

utomhus:

Det var ju såklart skugga när jag fotade utomhus, så de bilderna  blev inte kanon - plus att de blev dammiga på något sätt. Bäst översattes detta lack genom fotona tagna i sollampa, men jag måste säga att det är minst dubbelt så vackert i verkligheten. Min kamera var på dåligt humör verkar det som! Men stöter ni på det här lacket så kan ni ju ta upp det och kolla i flaskan, så kommer ni förstå vad jag pratar om.
En 5:a här!

uppdatering

Hey!

Jag har inget kul o visa idag egentligen, men en liten update får det bli. Jag lackade med Nfu-Oh's glitter/holo/duokrom/flakie-lack nr 51 ovanpå Misa's blå från förra inlägget. Det blev inte toppen över blått, för nr 51 har en lila bas. Jag tror till och med att det här lacket skulle ha klarat sig bra på egen hand, för det var inte så skirt som jag trodde. Kanske funkar det toppen med ett nudefärgat lack under.. Hur som helst så ska jag testa det på ett annat sätt en annan gång.
Minus nummer 2 för det här inlägget är att jag inte tog så många bilder, endast några halvsuddiga när jag satt i bilen. I lacket hittar man i alla fall, förutom den lila basfärgen, även grönt, blått, rött, guld.. ja, lite av varje. Den känns multikrom och inte holografisk egentligen. Glittret i flaskan är häftigt det också; jag älskar flake-glitter. De är oregelbundna i storlek och form och skimrar även dom i olika färger - mest guld och grönt. Här har ni några kassa bilder att hålla er tillgodo med innan jag kan fixa nya.

...Som sagt. De här bilderna suger, rent ut sagt. Lacket är så mycket mer än det som syns här! Jag är villig att ge den en 5:a av 5 möjliga. Någon gång ska ni få se varför!
Jag slänger upp två bilder på mina naglar helt och hållet utan någonting på också, för att i alla fall försöka kompensera det hittills ganska tråkiga inlägget.

Kanske inte sådär jättekul det heller, men imorgon kommer en till 5-poängare (bra fotad!)!

Misa - Pour me something tall & strong

Hej hej!
Jag har inte lackat klorna sådär jättemycket på några dagar, men lika väl det kanske. Jag har nämligen bara remover kvar för ca en omgång till. Måste införskaffas snarast!
Jag har i alla fall testat den härliga Pour me something tall & strong från märket Misa, vilket är ett riktigt blått lack om än inte så välpigmenterat. Jag förlåter den litegrann eftersom det är en jelly, men jag önskar ändå att lack-skaparna kan droppa i lite mer pigment i dessa typer av lack. För visst är det väl precis så enkelt att fixa? ;)
Anyway. Jag la 3 lager, men 4 hade inte suttit fel för i solen syntes vnl (visible nail line). Det skiner också väldigt fint även utan topplack, men på bilderna har jag kört på ett lager med Seche Vite.
utomhus:

inomhus (sollampa):

inomhus (vanlig lampa):

Ni ser ju att nagelkanten inte alls syns lika väl i vanlig belysning, och det var i sådan jag lackade... därav de 'för få' lagren.
Jag tycker om det här lacket, trots dess skirhet, och jag är villig att dela ut 3,5 poäng av 5 möjliga.

Giraff och leopard

Idag har jag fixat både mammas och mina naglar och i båda fall så har det blivit nailart! Lite roligare att titta på kanske :)
Mamma fick, hm.. giraffnaglar. Jag lackade då först två lager med China Glaze - Street chic, vilket är ett mörkt chokladbrunt lack. Efter detta torkat till lite så stämplade jag det valda mönstret med Kleancolor's Café au lait som är ljust mocca-brunt. Giraffer har ju egentligen mörka fläckar och ljusare päls runtom, men här fick det bli tvärtom.
Efter lite 'städning' runt om med min nail polish remover pen och topplackning såg det ganska så tjusigt ut.
inomhus (vanlig lampa):
inomhus (sollampa):
Jag själv satsade på leopard-mönstrat..: får. inte. nog! Så jag lackade créme-vitt med Illamasqua - Load och stämplade mönstret med ett mörkt vinröd/brunt Konad-lack. Toppade med Seche Vite (bästa topplacket i världen). Nagelbanden och nästan hela fingrarna fick sig en rejäl städning och sedan var det klart!
inomhus (sollampa):
inomhus (vanlig lampa):
Vad tycker ni om dessa manikyrer?
Jag tycker att dom blev helt okej, men inte 'wow'.
Vi ses!

Kleancolor - Chunky holo black

Hej!
Nu har jag testat ännu ett av Kleancolor's holografiska. Det här lacket gillar jag också mycket bättre än det förra jag skrev om.
Det är glittret i detta lack som är holografiskt och det skimrar emellan rött och grönt, enkelt sagt. Basen är skirt svart, men drar lite åt lila. För att få fram Chunky holo black's bästa egenskaper lägger man det ovanpå ett helt svart lack. Jag valde China Glaze's Liquid leather för detta.
Alltså, för att få till min manikyr la jag ett lager av Liqiud leather och sedan två lager av 'Chb'. Toppade och basade med Seche.
utomhus:
Jag ångrar en grej; att jag la två lager utav layering-lacket. Krävs nog bara ett lager egentligen då det blir lite brunsvart runtom glitterkornen istället för kolsvart på grund av det, eftersom Chb's bas är lite annorlunda i tonen. Men jag ville ju ha mer glitter som vanligt..
Utöver det redan skrivna kan jag också tillägga att det här lacket är lite tjockt och därför lite jobbigt (ännu en anledning till att lägga endast ett lager). Det försvårar ju torkningen lite vid lager-på-lager-lackning.
Jag delar ut 3,5 till Kleancolor's Chunky holo black.

Förresten kan ni få se en bild på sist jag bar detta lack :) Tror att jag bara la ett lager ovanpå svart då.
inomhus:

Nfu-Oh - 66

Idag blev jag sugen på min gröna super-holografiska Nfu-Oh nr 66! Men, jag tänkte ju inte på lackningen innan jag satte igång.. Den är ju ingen jätterolig upplevelse med de holografiska skönheterna från Nfu-Oh.
Först basar man med Aquabase från samma märke. Redan här är det jobbigt.. för Aquabase är så rinnig så rinnig att jag kan torka av borsten på kanten 5 gånger innan jag lackar och ändå få det att räcka till en hel hand. Sedan så lägger man ett lager av det valda holo-lacket och nu mina vänner, blir det ännu jobbigare. De torkar så förbannat fort att den enda tekniken man kan använda sig av blir den att ösa på lack på borsten och sedan dra typ max tre penseldrag innan man får nöja sig med hur det ser ut. Drar man flera gånger på samma ställe så korvar lacket ihop sig och blir klumpigt. Hm. Det räcker tyvärr inte med detta, för lacket är ett skirt lack och behöver mer än ett lager. Så, på med ett till lager Aquabase och sedan ännu en omgång lack. 
Nfu-Oh's hololack torkar till en rätt så matt finish också, så för att få det glansigt måste man lägga något ovanpå. Detta 'något' ska dock helst inte vara ett topplack, för då försvinner holon en aning. Jaha!? tänker jag. Då lägger jag ännu ett lager Aquabase. Sådärja. Nöjd. Eller just det, man lär behöva rensa upp på huden runtom sina klor också, innan man kan pusta ut.
Japp, så går det alltså till. Men kolla här nedanför, hej och hå, det var nog nästan värt det!
utomhus (solljus):
utomhus (skugga):
inomhus (sollampa):
inomhus (vanlig lampa):

En komplicerad skönhet det där.
Jag ger nr 66 en.. shit va svårt. en 3:a får det bli. Den är ju så fin! right?
Kolla gärna här för att se ett av syster-lacken.

Kleancolor - Chunky holo teal

Hej!
Jag skrev ju att jag skulle lägga ett glitter-holo-lack ovanpå Essence teal-färgade, så nu har jag gjort det! Det blev Kleancolor's Chunky holo teal. Knäppte några bilder ute förut när jag väntade på bussen, men hann inte med att fota inomhus förrän efter jag hade simmat ikväll. Och ja.. då såg det inte jättebra ut längre. Så endast ute-foton idag alltså.
Jag la 2 lager med denna generöst glittriga färg. Holo-effekten tyckte jag var sådär faktiskt, men den finns där. Bilderna ger inte någon oerhörd uppfattning av den, tyvärr, men nog kan man ana att det skimrar mellan olika färger i olika vinklar.
utomhus:
Njae, toppen tyckte jag inte att det var det här lacket. Jag är i alla fall glad över att glittret var väl tilltaget.
Det blir dock bara en 2:a idag. Tyvärr.

Essence - Tryin' to be cool

Hej!
Lackade om innan jag stack till gymmet på förmiddagen. Jag valde färgen då jag om ett tag tänker lägga ett holografiskt glitterlack i samma kulör ovanpå detta.
Det här lacket är teal-färgat och kräver egentligen bara 1 lager, men 2 lager för täckningen jag har på bilden. Det är rikligt pigmenterat och lättlackat. Med ett lager Seche Vite torkar det utan bekymmer.
utomhus (solljus):
inomhus (sollampa):
inomhus (vanlig lampa):
Vad tycker ni om teal? Jag älskar det! Turkost är också en favorit, helst då det drar mer åt grönt.
Essence's Tryin' to be cool får en 4:a av mig.

Essence - Nude it!

Hej!
Jag har lackat om klorna från färgen i gårdagens vackra inlägg till ett nude-lack från Essence. Det är rätt sjysst, men känns inte 'jätte-nude' utan lite mer grå/brun-tonat. Jag la 2 lager utav detta, men med en stadig hand kan man nog klara sig med ett. Det täcker alltså bra. Finns egentligen inte så mycket mer att säga om det, jag låter bilderna tala i stället;
utomhus:
inomhus (sollampa):
inomhus (vanlig lampa):
Jag ger Nude it! en 3:a.

Chanel - Péridot

Hej!
Jag har äntligen testat Péridot nu, så ni har ett vackert blogginlägg framför er :)
Egentligen så täcker det här lacket med ett lager, men jag hoppades på att bli av med strimmorna om jag la ett andra. Metallic-lack är ju lite knepiga på det viset och det fungerade inte heller med ett lager nummer två, men med topplack och nogrann lackning så tycker jag ändå inte att det stör mig något oerhört.
Den här guld-gröna färgen är duokrom, och skiftar alltså mellan guld och grönt, samt har en massa micro-glitter i sig. I solljus gör den sig bäst. Inomhus blir den liite blek, drar mest åt det guldiga i vanlig lampa, men även inomhus kan man se den gröna i vissa vinklar. Ska dock tillägga att jag kom på en briljant idé och fotade i princip alla inne-bilder med en solljus-lampa riktad emot naglarna, och resultatet? Precis som utomhus! Så fotona tagna inomhus är nästan fetare än de andra, men den sista bilden är med vanlig lampa så ni förstår skillnaden :)
Så, till bilderna då!
utomhus:
inomhus:
och så till sist, den 'vanliga' inomhus-bilden:
När ni ser det här sista fotot förstår ni vad jag menar med att lacket liksom mattas av lite inomhus va? Annars tycker jag Pérdot är väldigt vacker! Vad tycker ni?
I poäng delar jag ut en 4 av 5 möjliga.

RSS 2.0